دکتر مجتبی مقصودی

دانشیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی


دانشیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

۲۸
خرداد
انجمن مطالعات صلح تشکیل شد    انجمن مطالعات صلح ایران عصر چهارشنبه 27 خرداد 1394  با تشکیل مجمع عمومی در خانه اندیشمندان علوم انسانی، اعضای هیأت مدیره خود را انتخاب و رسما کار خود را با هدف ترویج فرهنگ و مطالعات صلح آغاز کرد.    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در جریان انتخابات هیات مدیره این انجمن، مجتبی مقصودی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدامین قانعی‌راد عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، منصور رحمانی عضو هیأت علمی دانشکده روابط بین‌الملل، باقر شاملو عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و علی مرشدی‌زاد عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد به ترتیب حائز بیشترین آرا شده و به عنوان اعضای هیأت مدیره انجمن مطالعات صلح ایران انتخاب شدند. همچنین طاهره ابراهیمی‌فر، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌عنوان بازرس این انجمن انتخاب شد.    پس از این انتخابات، در اولین جلسه هیأت مدیره انجمن مطالعات صلح ایران، مجتبی مقصودی به عنوان رئیس این انجمن برگزیده و منصور رحمانی نیز نایب رئیس شد.    مجتبی مقصودی، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه و رئیس انجمن مطالعات صلح ایران در حاشیه این جلسه، در گفت‌وگو با خبرآنلاین، اهمیت مطالعه درباره صلح را با توجه به شرایط امروز خاورمیانه یادآور شد و خاطرنشان کرد: انجمن مطالعات صلح با توجه به تجربه هشت سال جنگ تحمیلی، شرایط افراطی‌گری امروز منطقه و نیز خلاء مطالعاتی درباره چگونگی استقرار و تثبیت صلح، تلاش می‌کند تا از طریق هم‌افزایی علمی و همکاری‌های آکادمیک، رفع ضعف موجود آموزشی در حوزه دفاع از صلح را پیگیری کرده و به‌منظور گذار از افراطی‌گری به صلح منطقه‌ای و جهانی تلاش کند.    او با بیان اینکه بخش عمده‌ای از پژوهش‌های علمی امروز ایران و جهان معطوف به مقوله جنگ شده، حال آنکه روابط بین‌المللی نیاز به مطالعه در باب صلح دارد، ابراز امیدواری کرد که انجمن مطالعات صلح ایران بتواند از طریق فعالیت‌های علمی مداوم، زمینه شکل‌گیری بسترهای لازم پژوهشی برای گسترش ایده صلح را فراهم کند.    خبر آنلاین     http://khabaronline.ir/(X(1)S(gu5snitocq2gee0zsoddpusu))/detail/427223/Politics/parties
  • مجتبی مقصودی
۱۳
خرداد
آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی انجمن مطالعات صلح     بدین وسیله از کلیه اعضای پیوسته انجمن دعوت می شود تا در جلسه مجمع عمومی عادی که در ساعت 16 تا 18 روز چهارشنبه 27 خرداد ماه 1394 در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان استاد نجات الهی( ویلا)، نبش خیابان ورشو تشکیل می شود حضور به هم رسانند. دستور جلسه1- گزارش نماینده هیئت موسس2- تعیین میزان حق عضویت3- انتخاب روزنامه کثیرالانتشار4- انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرسان                                                                                             از طرف هیئت موسس
  • مجتبی مقصودی
۱۳
خرداد
"سیاست و شهر"20 آبان 1394بدون تردید بارزترین حضور انسان­ها در عرصه اجتماعی و عمومی در عرصه شهر است و بی­ جهت نیست که از انسان مشارکت­ جو با عنوان شهروند (citizen) یاد می­کنند. اگر سیاست را به پرداختن به حوزه ­ی عمومی تعبیر کنیم، حیات شهری سرشار از سیاست ­ورزی است و بنابراین درک و شناخت تعاملات میان شهروندان و نیز تعامل میان شهروندان و کارگزاران شهری دارای اهمیت است.     انجمن علوم سیاسی ایران بر آن است از منظری خُرد به نسبت میان شهر و سیاست به صورت  خُرد از منظر مردم؛ میانه از منظر نهادها و گروه های سیاسی، اجتماعی و مدنی و مستقل؛ و کلان از منظر حکومت ، حاکمیت و سیاست پرداخته، ابعاد مختلف سیاست شهری و شهر سیاسی را مورد بررسی قرار دهد. بنابراین محورهای زیر به عنوان محورهای اصلی همایش مطرح می شود. طبیعی است سایر محورهای مرتبط با موضوع نیز قابلیت طرح در این همایش را دارند.  بر این اساس محورهای ذیل برای پذیرش و ارائۀ مقالات در این همایش اعلام می‌گردد:1. شهر و اندیشه سیاسی-  اهمیت و دلالت­های سیاسی حیات شهری- حقوق و تکالیف متقابل شهروندان و نیز حقوق و تکالیف متقابل شهروندان و کارگزاران شهری- سیاست ­ورزی شهری؛ از اندیشه سیاسی افلاطون تا سیاستگذاری پسامدرن- شهروندی و سیاست2. شهر و جامعه ­شناسی سیاسی- نهادهای مدنی و شهری و سیاست- قشربندی اجتماعی و زندگی شهری- شهر و جنبش های اجتماعی شهری در جهان و ایران- شهرهای ایران و سیاست- سیاست و شهرهای کانونی- شهرها و پدیده های نوپدید سیاسی3. شهر و سیاستگذاری عمومی- آموزش های شهروندی- شهر و تقسیمات کشوری-  محلی گرایی شهری- سیاست شهرهای شبانه- سیاستگذاری های شهری در کلان شهرهای ایران- شهرها و سیاست های زیست محیطی- شهر و سیاست چندفرهنگ گرایی- فضای شهری و سیاست، شامل امکان پذیر ساختن مشارکت سیاسی، نحوه تعریف قدرت و سلسله مراتب قدرت سیاسی و ...4. شهر و آینده­ پژوهی- آینده پژوهی اداره شهرها- آینده­پژوهی بحران­های شهری5. شهر و اقتصاد سیاسی- شهرهای ایران؛ از سیاست تولید تا سیاست مصرف- تجارت و بازار در حیات شهری- مسائل سیاسی شهرهای صنعتی- شهر و کشاورزی- شهر و خدمات- شهر و مصرف- ارتباط مرکز و حاشیه در شهرها6. شهر و روانشناسی سیاسی- شهر، هویت و سیاست- زندگی شهری و ستیزه­جویی سیاسی- شهر و آرامش روانی جمعی- آسیب ­شناسی حیات سیاسی در شهر، شامل وندالیسم سیاسی، جرائم سیاسی و ...7. شهر ، دیپلماسی و روابط بین ­الملل- تجربه تطبیقی سیاست­ های شهری در جهان- ارتباط بین­ المللی شهر­ها و نقش آن در سیاست جهان- تجربه شوراهای شهری و شهرداری­ها در جهان-شهر و دیپلماسی ( دیپلماسی و پارادیپلماسی)   8. شهر و امنیت           - شهر و امنیت اجتماعی           - شهر و امنیت زیست محیطی           - شهر و امنیت انسانی تاریخ ارسال خلاصه مقاله: 20 شهریورماه 1394تاریخ ارسال اصل مقاله: 25 مهر ماه1394
  • مجتبی مقصودی
۰۴
خرداد

رو نمایی از کتاب و نمایشگاه آثار مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان   

   وزارت امور خارجه افغانستان و مرکز مطالعات استراتژیک 

 

این وزارت خانه روز یکشنبه سوم خرداد میزبان مقامات، مسئولین، اساتید دانشگاه های داخل و خارج کشور  و اصحاب رسانه و علاقمندان برای رونمایی از کتاب "سیاست خارجی افغانستان در سپهر همکاری های منطقه ای" بودند.  

این کتاب در سه بخش و 17 فصل سازماندهی شده است و در تالیف و تدوین این اثر 11 پژوهشگر زیر نظر دکتر فرامرز تمنا مشارکت داشتنه و تدوین آن یکسال به طول انجامیده است و نویسندگانی نظیر دکتر میرویس بلخی، محمد ا... افضلی، محمد داود قیومی، حسین رحیمی، سید مهدی منادی، مسعود سلطانی، احمد ظاهر نوری، سید نوراا... راغی، حسن سروش و فرشته روحانی در این فعالیت جمعی مشارکت داشتند.    

 در این نشست دکتر عتیق الله عاطفمل معاون وزارت امور خارجه، دکتر فرامرز تمنا رئیس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان، دکتر مجتبی مقصودی از دانشگاه آزاد اسلامی از ایران و دکتر  محمد وحید بینش رئیس اسبق مرکز مطالعات راهبردی افغانستان و استاد دانشگاه خاتم‏ النبیین(ص) کابل به ارائه سخنرانی پرداختند و علاوه بر حضور مسئولین ادارات مختلف وزارت خارجه، سید محمد خیرخواه والی (استاندار) سابق هرات و سفیر  این کشور در تاجیکستان در دوران حامد کرزای نیز حضور داشتند.  

  در ابتدا دکتر فرامرز تمنا رئیس مرکز مطالعات استراتژیک و رییس دانشگاه افغانستان ضمن خیر مقدم به حضار و مهمانان، با ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز نوپا، اثر پیش رو را نگاهی بومی و از درون به سیاست خارجی افغانستان در سپهر تعاملات منطقه ای، اسلامی و بین المللی ارزیابی کرده و تلاش های یک ساله این تیم پژوهشی را علیرغم کمبود منابع تشریح نمودند و با وعده انتشار جلدهای دوم و سوم این کتاب، ساختار، محتوی، جهت گیری، اهداف و اصول راهنمای این اثر را برشمردند.

رئیس دانشگاه افغانستان در ادامه با تشریح سه دهه جنگ و درگیری در افغانستان، جهت گیری علمی و راهبردی این مرکز را شروعی در راستای گسترش و تعمیق کاربردی آن در عرصه دپیلماتیک افغانستان نوین دانستند.  

  سخنران بعدی دکتر عتیق الله عاطفمل معاون وزارت امور خارجه بودند. ایشان اطمینان دادند، که پس از این هر نوع کتاب که در راستای سیاست خارجی افغانستان تالیف شود، این وزارت از آن استقبال خواهد کرد و در این حوزه تنها در سال گذشته 20 کتاب در راستای سیاست خارجه افغانستان، به تالیف در آمده و این روند همچنان ادامه دارد.

    در ادامه دکتر مجتبی مقصودی با تبریک انتشار این اثر به نویسندگان و دست اندرکاران مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان، به ویژگی های محتوایی، روشی، ساختاری و شکلی این کتاب پرداختند. اهمیت کار تیمی و جمعی، پر کردن خلاء مطالعات سیاست خارجی افغانستان، نگاه بومی و آسیب شناسانه، بهره گیری، توانمند سازی و معرفی پژوهشگران داخلی، اهمیت حوزه مطالعات منطقه ای در مطالعات سیاسی و علمی، کاربست الگوی سه ضلعی تعامل گرا با "همسایگان و منطقه"، "کشورهای مسلمان" و "قطب های جهانی دانش، قدرت و ثروت"،  و اشاره ای به دیدگاه دوتوکویل در مورد ضرورت پیوند عرصه نظر و عمل از جمله مواردی بود که از سوی عضو هیئت موسس انجمن مطالعات صلح مورد طرح و توجه قرار گرفت.   

آخرین سخنران این نشست دکتر  محمد وحید بینش استاد دانشگاه های افغانستان بود که با برشمردن ابعاد و ویژگی هایی از این اثر، این نکته را خاطر نشان ساخت که گسترش افراطی گری و سلفی گری نباید ما را از ارزش های جهادی جامعه افغانستان دور بسازد و  این ارزش ها را باید پاس داشت.  

  در حاشیه نشست و در سالن جانبی، نمایشگاهی از کتاب های منتشره از سوی مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان برگزار گردید. برخی از آثار این نمایشگاه عبارت بودند از: "مکتب دیوبند و بنیادگرایی در افغانستان و پاکستان" اثر شهلا امان، "توسعه سیاسی در افغانستان؛ موانع و چالش ها"  نگارش دکتر محمد اکرم عارفی، "صلح در اندیشه پیامبر اکرم(ص)" تالیف عبدالرحمن سلیم، "نظامیان و سیاست در افغانستان" اثر معاذاا... دولتی، "چرا ملت ها ناکام می مانند؟" اثر دارون عجم اوغلو و جیمز.ا. رابینسون ترجمه رامین نوروزی، "عرفای افغانستان در هند" تالیف محمد اا... افضلی، "به سوی همکاری های موثر در جنوب آسیا" به ویراستاری تامیسلا  دلینیک و نشچال ان. پاندی ترجمه سید مهدی منادی، فصلنامه مطالعات استرتژیک ویژه نامه "انتخابات" و "افغانستان پس از 2014" که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

  • مجتبی مقصودی